Saturday, December 18, 2010

Percuma...percuma....

Salam to all readers.

Ada kawan saya tanya, "Btul ke percuma trip2 yg ko pegi tuh?"
Jawapannya.....YES FOC. Benar belaka. 
Apa yang penting, jom pegi ramai2 sbb FOC. Yes again....FOC.
Next trip yang percuma adalah DISNEYLAND HONGKONG.

Apa yg percuma nya:

*tiket pergi dan balik (KLIA-HK) di sponsor sepenuhnya ( dari umah ke klia itu sendiri ler...)
*makan 3x sehari ( disponsor sepenuhnya wpun air suam )
*tiket masuk ke Disneyland HongKong FOC
*Hotel 5 star (cnfrm lena dan mewah tido yerr...)
*tour guide yg berpengalaman
*melawat lain2 tempat menarik di hongkong


~ Penginapan ketika di Beijing ~

Uiihhh...byk dah tuh. Paling2 pun kalau nk pegi rm3K-5K belanja sendiri.
Col me bebeh to know more about this FREE TRIP.
0143315123

Tuesday, December 14, 2010

Penang Trip....

Salam to all.
Kenduri di mana2 saja bila time cuti sekolah...
Me tak terlepas attend kenduri....

posing - salina wed

Kalau p penang, jgn lepaskan peluang untuk mkn. Laksa janggus & naan tandoori kapitan, nasi kandar kasim mustapa ( tak larat nak mkn nasik kandaq beratur, sbb kena beratur dulu hehe ) dan oh ya, sempat jgk breakfast kat taman tun sardon. Jumpa biz partner kat sana, amirul dan anum. Sambil mkn, biz tak dilupakan :)

laksa pokok janggus balik pulau

naan tandoori kapitan

Enjoy dgn apa yg dilakukan + lakukan dengan enjoy = Enjoy3x

Psssttt, saper kata buat biz 24jam, time mkn mesti la kita mkn wooo....:)

Thursday, December 9, 2010

Ingat JANJI kita....

Specially dedicated to my dear noni, raihan dan yana. U can do it!! Always believe in urself. This song is for YOU!


Sunday, December 5, 2010

MAHA, Majlis Ulangtahun and food purifier

Salam Semua.
Last friday, sempat ke MAHA 2010 dekat upm. Mana2 event mcm ni, mmg penuh manusia. Dulu2 masa blaja kat upm, takler explore semua tempat tp sbnrnyer byk lg tempat di upm yng tak tahu. Maklumlah, dulu sgt rajin belaja (erk...bole caye ker, sgt rajin tu tak ler).
Apa ada di MAHA? Mcm biasa, ramai org sgt but i pegi masa weekdays, so bole tahan skit la. Ramai org melayu dah terer meniaga skang ni. 9/10 rezeki kan dari meniaga.

maha 2010

maha 2010

mcm2 ada...

The next day, I went to Majlis Ulangtahun ke18. It was very colorful, great and so much things that we can enjoyed. The 'superman' Faizal Tahir and The amazing Adibah Nor entertaining to 8000 people. Both of them are wonderful and energetic..

me...off to s.alam

On Sunday morning pulak, ada perjumpaan kumpulan. U remember the entry before yg cakap pasal food? Mcm mana nak buang racun dalam makanan kita? Nak segarkan buah n sayur? Nak buang toksin dan antibiotik dalam ayam,daging, ikan dll? This 'food purifier' mmg sangat2 baik utk kesihatan. Hanya yg melihat demo sahaja tahu. Apa yg kita mkn selama ini almost 90% ada bahan kimia. Patut la byk penyakit sekarang kan? Hargailah kesihatan kita ini. Itu adalah nikmat yg tak ternilai.

sayur n buah yg telah di "purifier" kan. The taste was so amazing

Kwn2, selama ini kita tak dapat rasa nikmat sayur n buah yg sebenar kerana makanan kita disembur dgn racun. Fakta. Slot utk demo telah dibuka dah sudah ada yg booking utk demo. Sayangi badan kita yg mgkin telah 20, 30, 40, 50 tahun makan makanan yg  ada 'kimia'

~0143315123~

Thursday, December 2, 2010

Hong Kong...here we come!!

Salam f.r.i.e.n.d.s.......
Huh, berpeluh semalam dengar pasal Hong Kong trip....
My wish and maybe ur wish too...
Paling penting f.r.e.e.
Susah wwooo mau dapat free dalam donia ini...tp ini mmg f.r.e.e
(Ini bkn main2, ini betul2....-baca mcm filem p.ramlee)
Enjoy the picture dulu ya...

Hong Kong


HK Disneyland

The Peak


avenue of stars
repulse bay

best kan?? Jom kita p ramai....buat ramai kat sana :)
apa number nya? col agen ini segera 0143315123

Wednesday, December 1, 2010

1st Disember 2010

Time kat uni dulu, kalau p clas, mmg muka masam + malas + nak balik cepat = happy so so...(sorry la geng, xde pic masa kat uni..tak sempat nak carik). Tapi kan, muka semua bertukar bila masuk kelas bisnes.
Sangat hepi + purple mood + good mood =  Bisnes mooD. Calculation yg agak baik kan....:)
Inilah muka mukanyer.........
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ladies in purple


~Good start for Disember 2010~

Monday, November 29, 2010

Sedap ker??

Kadang2 kan, boring jugak malan kat luar. Bkn tak sedap tp tak tahu nak makan apa dah...
Akhirnya saya mengeluarkan cili, bawang dan sotong yg telah disimpan lebih dari seminggu tapi masih segar gitu. Sotong ni kalau simpan lama2, mmg kurang enak, ada bau gitu. Setelah menngunakan produk yg disyorkan oleh 'kawan baik' saya, tak perlu takut dah bahan basah tu tak elok. Sekali lagi penjimatan yg tak terkira. Baik utk kesihatan dan jimat jimat jimat... (ikut stail johan raja lawak). Hasilnyaaa.....


sambal sotong

Kalau mau cube ini masakan, ctc lah saya. Hidup biar sedap....

Sunday, November 28, 2010

The Perfect Business



Pls includes all of these criteria when u wish to join a network marketing company;

1. The company (achievements and years in the industry)
2. The Leaders
3. The products
4. The marketing plan
5. The Successful People

Ask the correct people, u will get the correct answer!!

Donald Trump - Think Big



Never give up guys....

Saturday, November 27, 2010

Today activities....

Salam to all. I pray to Allah for all his bleesing to me, my family, my biz partners and to all readers.
Apakah aktiviti me for today? Errmm...wake up in the morning ( tak la early morning sgt pun), trus tgk dlm peti ais, apa mau masak? Nampak kubis, goreng jer la. bawang putih, bwg merah,garam n kunyit skit kasi ada warna. Eh tapi kan sayur dalam peti ais i, tahan lebih dari 3 ari tau. Pastu bila i jumpa 1 produk ni, bole tahan sampai 1 minggu lebih. JiMat JiMat!! Next entry saya bgtau yerr...Pastu ada ikan bawal buat la sambal. Nasik panas2, perrghhh....menyelerakan :)
Pastu trus g ampang point buy some tudung and anak tudung. Dipesan oleh my sister. She dah try before and she suka sgt. Cotton type best katanya.

my sister with her new style :)

anak tudung cotton- for my sis

Pastu g carefour beli barang dapur dan sewaktu dengannyer. Shoping bulanan yg wajib. Takdan nak ambik gambar sbb ramai org. Then malam plak g ke kelas. Tema warna hijau. Layannn....
Pastu kul 12am, layan kfc, bole? borak2 until 2am. Kalau sembang, masa tu tak hingat tp bkn sembang kosong k. Penuh dengan strategi dan ilmu gitu. Sempat la hadiahkan k.ida sehelai tudung sbg tanda terima kasih dia blanje kfc...eh tak la...saja jer bagi :) Takleh nk upload gamba sbb ada masalah skit. Will upload the pic later.

Its 4.30am, mau tido sudah.....

Thursday, November 25, 2010

Tips....

tips to success


Tiap2 bulan, saya akan share tips mengikut keadaan dan keperluan. Aktiviti terbaru ini untuk kawan2 yang membaca belog ini yaa..
Tips untuk memotivasikan diri ketika berasa sedih, kecewa atau beban kerja terlalu berat:

Tips 1:
Buat apa yang paling penting - jgn tangguhkan kerja. Tetapkan matlamat.

Tips 2:
Jadikan satu tabiat atau kebiasaan - contohnya kalau malas nak jumpa org, kena rajinkan diri ramah dengan orang. Lama2, kita akan terbiasa buat

Tips 3:
Memberi ganjaran pada diri - kalau kita dapat atasi cabaran dan capai matlamat, hadiahkan sesuatu pada diri. contohnya pegi spa ( bestnyyerrrr...)

Tips 4:  
Buat sahaja - kalau pada org yg buat biz @ kerja yg baik, teruskan usaha. buat aje. Buat jadual dan terus buat. Tapi kalau malas, jgn ler amalkan sikap ini. yg +ve saja key...

Tips 5:
Fokus dengan matlamat - tetapkan matlamat kita, sentiasa matlamat di depan. contohnya, nak pegi melancong. Bila nak pegi, tempat nak pegi dan duit yg nak dibawa. Paling penting, jangka masa yg pendek pun ada, jangka panjang pun kena buat jugak.

Tips 6:
Dapatkan sokongan - penting untuk dapatkan sokongan untuk bantu capai impian. Tp awas jgn 'pijak' org lain utk capai impian anda. Itu tak baik. Sokongan yg baik adalah melalui rakan, family dll

Setakat itu sahaja tips kita. Dalam mencapai matlamat, jgn sakiti hati orang lain. Tapi lebih teruk lagi kalau kita tak sedar akan kesilapan itu dan tidak mintak maap (pesanan utk diri sendiri).
 
Sentiasa senyum dan iklas dalam melakukan apa sahaja.


-love-

Thursday, November 18, 2010

Eidul Mubarak

Salam Aidiladha Buat Semua
......Selamat bercuti.....


Tulus Ikhlas

-Linda-

Monday, November 15, 2010

Bila Mahu Hati Senang.....

Salam to all. Semenjak dua menjak tiga menjak ni ( ala2 nabil lawak ...)....agak tidak punya idea. So, penulisan agak tergendala gitu. By the way, semua org tgh bz nak sambut hari raya haji. Ada yg mahu pulang ke kg halaman, pls drive safely. Baca doa naik kenderaan tau!!



Oh ya, actually bila mahu hati senang, mesti mau senangkan hati, rite?? Atau kita pun biasa dengar lagu, kalau rasa gembira tepuk tangan. Tp kalau rasa tak gembira, apa kita buat?? Jom kita p mkn hahaha...
Besides that, reading book is good. Ada pepatah kata, buku adalah teman yg paling setia. My most fav book ever is 'Jgn Bersedih'. If you dont have one, pls get 1 now. Bole dibaca berkali2 dan tanpa rasa jemu. 
I went to Ikea last sunday. Shopping...no no no!! I pegi sini.....

at the curve
 
mushrom soup n garlic bread
 
chicken terriyaki - superb
 
 
sedap + lapar = abis licin
 
 

Itu acara makan2 kat sana. Chicken teriyaki tu mmg sgt sedap. I like. The place pun sangat tenang. Sesuai dgn nama nya. On the way nak pegi The Curve, bridge antara Ikano n the curve, ada jual tart. Sempat membeli utk try tp rasanya ok. Paling sedap adalah Blurberry and Oreo
oreo n blueberry paling best

Acara ke seterusnya selepas makan adalah.......zzzZZZzzzzzz.....penat. xoxo

Monday, November 8, 2010

TerapI MindA

Peluang yg datang, jgn dipersiakan. Cewaahhh....contohnya seperti ini....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
CONCERT DUAL SUPERMAN FAIZAL TAHIR 
& LOVELY ADIBAH NOOR
4 DISEMBER 2010

Adibah Noor

Faizal Tahir


Terapi minda, Terapi mata, Terapi telinga. Musti la nak tgk artis terkenal...takkan nak tgk artis yg tak berapa nak kenal kan kan kan? Come join me, mesti like punya lah.....mahai tau suara depa berdua. 5 star punya artis. Asal pernah dpt award, mmg mahal la harga mereka kan....
Tp kalau beli dgn saya, RM33 sahaja!! Mana nak dapat kan...
No worries, im genuine reseller....col /sms me @ 0143315123

Thursday, November 4, 2010

I Have A Dream...

" wei...hang suka berangan laaa...." - kwn2 kita suka ckp camni kan. Even kita pun kekadang tercakap mcm tu jugak. Syok kan kalau berangan?? Tambah kalau berangan nak kawin, nak bercinta ngan Tom cruise, kot kalau payah Tom cruise nak ulang alik Msia n Hollywood, kira dapat cam Hans Isaac pun ok laaa... Ker kalau berangan nak byk duit, kereta besar, rumah besar....best best...


Everyone have dreams. Keep dreaming and just make sure it will come true. InsyaAllah....

Firman Allah "Allah tidak suka kepada pemuda yg malas"



psssttt.....col me if you have same dream like me!! :))

Monday, November 1, 2010

Kenape ia perlu?

Salam to all.
I went to jalan TAR last saturday. Main point nak mkn capati. Lame tak pekena. Alhamdulillah, dpt jgk mkn.
capati, ayam n teh tarik

masuk paper tuh.


Patutnya, itu shj aktiviti nya kat jln tar. Tetiba cuaca yg sgt cantik telah menarikku ke kedai2 di jln TAR. TTIIIIDDDAAAAKKKKK. 3 tudung, dan 2 jenis pin comel telah dibeli huhuhu. Moral of the story, jgn pegi jln tar. Masa tgh jln tu, terumpa makcik jual kerepek tepi kedai. Baru teringat, kerepek dia mmg sedap. Beli 2, utk buat kunyah2. Pastu i fikir, Makcik yg usianya dah hampir 50 tahun pun masih berusaha mencari rezeki. Betapa luasnyer rezeki allah tabur kat dunia ni. Pada yg muda, gunalah peluang masa muda dgn sebaiknya. Siapa kata masa takde nilai? Masa adalah sangat sangat sangat bernilai sehingga takde tukar gantinya. Bole ke kita beli masa sekalipun harganya rm10k? 100K? Jawapan....TAK BOLEH.

On Sunday pulak, i went to Port Klang, lawat sedara n at the same time mkn nasi kandar. Mmg superb mkn nyer tp lupe nk ambik gamba. Mkn bole tp jgn selalu key (nasihat utk diri sendiri...huhu)
Jadi, jagalah kesihatan. but alhamdullah, i mmg pakai korset all the time. MENCEGAH lebih baik dari merawat. Apa2 pun, kuaSa di tangan Allah. Masa g ke klang tu, sedara saya tu tiba2 terkena kencing manis. so dah start bengkak n nanah pada kaki. Umur dlm 50 tahun. Dia tak g check pun tp bile tgk keadaan, mmg kencing manis. Jadi, saya pun suruh dia try garam buluh. Rasa syukur sgt sbb saya dapat bantu org yg sakit. Kalau tak, tgk jer laaa......

So kwn2, bila usia makin meingkat, metabolisme mkn turun, mkn kena jaga tp saya sangat syorkan pakaian PREMIUM BEAUTIFUL yg confirm memberikan kesihatan luaran dan dalaman. Pastu amalkan garam buluh untuk kalsium n magnesium dalam badan. Mari ramai2 pakai korset ini. Sekarang mmg ramai yg jual tp beli la dgn org yg iklas berniaga. Bkn hanya untung semata. Have one today. mmg berasak2 org dapatkan barang ni..

KL sentral - Raihan ( 6 bln pakai) - 0193992384
Shah alam - Yana ( 2 tahun pakai) - 0125507767
Putrajaya dan Cheras - Yanti ( 1 bln pakai) - 0124544941
Menara MAA - Noni ( 1 tahun pakai) - 0192005910
Sapura - Juju (2 bulan pakai)
Kepong - Mila (6 bln pakai)- 0192981904



Mahu cantik dan sihat seperti saya? Amalkan pemakaian Premium Beautiful dan maharani untuk kesihatan dan kecergasan. - Yanti, seorang Ibu, Isteri, Bekerjaya


CONFIRM BERBALOI....SIHAT,CANTIK ANGGUN

Friday, October 29, 2010

Miley Cyrus - The Climb - Official Music Video (HQ)



I can almost see it.
That dream I'm dreaming, but
There's a voice inside my head saying
You'll never reach it
Every step I'm takin'
Every move I make
Feels lost with no direction,
My faith is shakin'
But I gotta keep tryin'
Gotta keep my head held high

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down, but
No I'm not breaking
I may not know it, but
These are the moments that
I'm gonna remember most
I've just gotta keep goin', and
I gotta be strong
Just keep pushing on, but

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waitin' on the other side
It's the climb

Keep on movin'
Keep climbin'
Keep faith baby
It's all about, it's all about
The climb
Keep the faith, keep your faith, woah

Thursday, October 28, 2010

old friends meeting...

Its been longgg timeeeee away from school. Facebook is good to meet old school friend. Bole dikatakan, everybody have FB. Mcm tak updated plak kalau takde. ( sib baik i ada..huhuhu). Thx to all friends sek teknik bukit piatu and TI penang. Glad to see all of u again after bout 14 yrs. and to all ex matriks Kolej Chernai Jaya, hope that our friendship remains. For those friends yg masih 'friend' status ngan i...luv u all.

Tuesday, October 26, 2010

What If......

Salam to all...
I just came back from Ampang Puteri Hospital, visiting one of fren frens yg kena operate. Our facility in Msia, actually mmg bagus wpun tak secanggih negara lain. Then I just realised that how lucky i am sbb Allah kurniakan kesihatan ( demam, selsema tu biasa), keupayaan dan kekuatan yg tiada nilainya. Really appreciate that. Tq Allah. From the bottom of my heart, sedih lihat kwn2, parents dan relatives yg ada penyakit kencing manis, highblood, menstrual pain, breast lump, buasir , kawen tp blum dapat anak and so on. Org selalu kata, mencegah lagi baik dari merawat. Together we help them. How??

Premium Beautiful corset = breast lump, mentrual pain, keputihan, slip disc, back pain
Premium Beautiful corset+maharani = utk dapatkan anak, naikkan seri muka dan kecergasan
Premium Beautiful corset+ garam buluh = highblood, diabetes

Produk alternatif  ini sangat bagus. 70% kesihatan, 30% kecantikan. Tambah pulak pada women kat luar sana nak kelihatan menarik, cantk dan the booomm. 3 in 1.

Feel free to call

Pls contact us...

Biz grows!! Pls feel free to ctc my biz partners for premium beautiful (PB) corset  FREE TESTING. Mmg superb. Ramai tahu tapi not details. My biz partner ni turun 5kg after wearing PB. Somemore, resdung dia makin elok. Congrats to raihan. Ni gamba dia masa anugerah SM/SSM. For those who are working @ kl sentral, she will entertain YOU.

Raihan-0193992384

Next, my biz partner staying @ Petaling Jaya, pls feel free to ctc her if u near sec 14 or Behrang. She's wearing PB because she has back pain due to her job working as nurse in one of private hospital. All her corset sold out in just 1 week!!! Congratulations to Fiza. Keep up the good work.

Fiza-0125256747
            Shah Alam: Yana- 0125507767
Penang :Amirul/Hanum- 0195532070
Perlis: Fir - 0174012727

and of course me....if you are in KL/ Ipoh .....col/sms 0193330663 or 0143315123

Monday, October 25, 2010

what am i doin?

Uih...lame giler tak tulih...bkn per...carik idea....mcm penulis buku plak kan....
Ada skit xtvt mggu ni termasuklah keje2 membeli dan menjual.
 Membeli spt tart blueberry by Lyein, membeli baju kemeja n jeans, membeli brg dapur (ikan,sayur,buah), membeli buku, membeli mknan tghari...

blueberrytart -tq to Lyein

Menjual plak adalah jual korset, jual garam buluh, jual air, jual jual jual....(diriku bkn milikmu...lol)
For those who are interested to buy, just PM me. I will explain from a to z. Darah tinggi, kencing manis and even menstrual pain, bgtau jer. When i see those friend friends and friends yg suffer from diabetes or high blood or cancer, my heart will say, " ya Allah, pls help me to help them"
Buat 'kerja amal' ni sgt bagus doh. kita tolong org, Allah tolong kita.

Antara hasilnyer:  



cute Suri- 1 year
Suri ni sgt comel. Tp mak ayah dia pun bole tahan jgk. Sbb tu anak dia comel. Little cuttie Suri. Penantian yg agak lama utk wahida n hubby. Alhamdulillah, lps pakai premium beautiful...inilah hasilnyer. syukur alhamdulillah. Pastu trus amik 1 water filter sbb air sgt teruk di bukit antarabangsa. Thx to both of u.

Saturday, October 9, 2010

Takde open hse mggu ni...

Takde orang nk jemput opn hse mggu nih. So apa nak buat, dinner kat umah jer la. Taaaaaraaaa......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sambal tumis alalalala

buah² tempatan jgn dilupakan he3x

bayam oh lalala...jgn mara
Ringkas aje mkn nyer. Itu kira lapik perut sblm keluar rmh mlm nih. Im enjoying food cook frm home. Ala², chef at home gitu hehehehe...
So, friends, wats ur dinner for tonite? Enjoy ur food k. Dont forget " doa sblm mkn"

Friday, October 8, 2010

Jumpa kwn daaa...

Saya: eh, belok kiri ke kanan?
Kwn: Kiri lah...
Saya: alamak, dah terlepas la...kena la u turn nih...
Kwn: Betul dah tu, ada umah kat ats tuh...
Saya: Aik...awat jln mati nih...
(salah jalan daaa....)

Normal situation. Almaklumlah takde GPS. My garmin dah expired, tak update² lagik. Gitulah keadaannyer bila nak ke umah kwn. Bkn jauh pung...Damansara Damai jer. Tp byk perumahan kat situ. Bole sesat kalau tak biasa. Tp finally, sampai jgk. Allah izinkan 'meeting' arini. Cerita punya cerita, sembang punya sembang, pandai urut. Takpe, kalau i pegi spa dia, i masukkan gamba key. Sblm g umah kwn, sempat mengeteh dulu huhu...


Old friend dating...

Alkisah...punyalah lama tak ctc member, sik baik FB ada...penyelamat keadaan.
Thx to aan, coz kita dpt jumpa setelah 14 yrs tak penah ctc langsung... fuh lame tuh.
Topik yg pelbagai. Of course la gosip skit, kwn lame kat sek, anak², parents, keje, biz...semua topic ada.
Kalau boleh 14 thn punya citer, nak abiskan semuanya 1 hari. takut kang, balik umah bengkak mulut...
Bad news is, camera telupa nk bawak. takdo la gambo....

Monday, October 4, 2010

Soopa Doopa ( Suka Suka) Part 2

Alhamdulillah...thats the first word came accross my mind. Syukur dengan nikmat yang ada. Nikmat kesihatan, nikmat makan, nikmat tido...semuanya diberi 'percuma' kepada kita. Tp kalau nak gi jalan² keliling dunia, some maybe keluarkan duit, but some maybe FREE. Its FREE yooo...Someone, somebody sponsor me to Beijing... wakaka gembira( ala² Shakira).














Enjoy kan?? Semua senyum jer..mana ada muka masam dah time² nih....huhuhu
Shopping di Beijing adalah yg paling dahsyat dilakukan. sebb tu takde gambo. takdan nak ambik. Pergi sana 1 beg, balik 3 beg...camno tuh? Actually....travelling is fun. Free plak tuh...tqvm kepada yg sponsor...:)
Ok...nak kuar dah...nak jumpa kwn lama...will update the pic then...

Sunday, October 3, 2010

Soopa Doopa ( Suka Suka)

Ramai kwn yang tanya saya " linda, ko asyik merayap sana sini, byk duit?"
Sinonim melancong = byk duit kan, i like hehehe. Kalau kat facebook ada yg 'like' tu, cnfrm i dah letak kat sini.
Let me stori, mcm mana bole start melancong ni. Minat tu mmg la ada, yerla ada ker org tak suka g jln²?. Meleleh air liur bila tgk org pegi melancong. Tp i kasik lap la, kang buruk plak rupanya. Kecik² dulu, mana la tau ape. Tp kalau org g melancong tu, i pun ingat dia mmg kaya. Yer la, bkn semua dpt pegi oberseas melainkan blaja. Pastu bila keje, ish mmg teringin bebenor nak jalan². Most of ppl akan mula dgn trip dlm Msia. Kelantan, Johor, Kuching, Sabah...ermmm langkawi (paling ramai kot yg suka tmpt ni, shoping kat Idaman Suri). Alhamdulillah, Allah makbul, dapat g Medan. (indon pun indon lah...) Kira abis best la dpt g obersea yg pertama nih thn 2006. Kalau dh start, pyh nk stop. I dah niat, mesti nak pegi melancong setiap tahun ( dlm hati, abis la duit aku...). Tahun 2007, nx trip Bandung (indon lagik...)

Bandung

Bandung

Bandung

Lepas tu thn 2008, paling gempak sekali bila dapat pegi Korea. Yes u all, KOREA!! Fuh, time tu, dapat main salji lagi. Sapa sangka, dapat gak laa merasa nikmat salji. Until now, i still igt Korea. (tersenyum sorang²...)
Kalau dah ada impian, bole jadi kenyataan dgn izin Nya.

Korea..best wooo

Seoul City- view frm hotel

Next trip.......JEPUN 2009. Kat tokyo ni, sejuk skit² jer. Bole la nk layan t-shirt mcm kat Msia. Rasa mcm mimpi dpt gi Jepun. Seriously. Fuh, paling best skali, apa lagi....Disneyland la. Dulu tgk kartun kat tv jer..
Ingat tak castle nih? Sebijik la depan mata bila dpt pegi sana...

Disney castle- tq

Dekat Jepun, ada dua jenis disneyland. Disneyland and Disneysea. Dua² i pegi....
and of course ada jln² kat tempat lain juge. Org² jepun ni, sgt²lah disiplin. Hanya smoke di tempat yg disediakan shj. Toilet sgt bersih. Toilet pun dpt compliment jgk kuang3x.

tokyo city @ nite

disneyland

Disneysea



Mengantuk la pulak...esok continue trip tempat lain pulak....
Related Posts with Thumbnails