Sunday, January 30, 2011

Cancer oh cancer...

Salam to all.
Read the article about cancer via http://aisyahussein-me.blogspot.com, mmg kita kena jaga semua apa yg kita makan, pakai. Kita selalu sgt dengar 'kita adalah apa yg kita mkn'. tak kurang juga 'kita adalah apa yang kita pakai'. Diringkaskan cerita cancer adalah 1 penyakit yg rata2 kata tiada ubat penyakit ini tapi kita bole MENCEGAH. Kata omputih prevention is better than cure.

Firman Allah SWT dalam surah al Baqarah ayat 168 yang bermaksud: "Hai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti jejak langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu".


Adakah air yg kita minum skang ini selamat, terjamin kebersihannya dan jauh dari unsur2 pencemar?


First, the good news: You probably won't get cancer. That is, if you have a healthy lifestyle. "As many as 70% of known causes of cancers are avoidable and related to lifestyle," says Thomas A. Sellers, PhD, associate director for cancer prevention and control at Moffitt Cancer Center in Tampa. Diet, exercise, and avoidance of tobacco products are, of course, your first line of defense, but recent research has uncovered many small, surprising ways you can weave even more disease prevention into your everyday life. Try these novel strategies and your risk could dwindle even more.

1. Filter Your Tap Water
You'll reduce your exposure to known or suspected carcinogens and hormone-disrupting chemicals. A new report from the President's Cancer Panel on how to reduce exposure to carcinogens suggests that home-filtered tap water is a safer bet than bottled water, whose quality often is not higher—and in some cases is worse—than that of municipal sources, according to a study by the Environmental Working Group. (Consumer Reports' top picks for faucet-mounted filters: Culligan, Pur Vertical, and the Brita OPFF-100.) Store water in stainless steel or glass to avoid chemical contaminants such as BPA that can leach from plastic bottles.



Nowdays susah nak dapatkan makanan yang betul2 jauh dari racun kimia, antibiotik sbb zaman serba moden ini menuntut utk kita maju dlm teknologi. Nak tunding jari kat sapa?
Mahu tidak mahu, kita perlu ambil perhatian wpun mkn dirumah.


Sbb tu sekarang ni kita tgk, byk penyakit luar biasa dari dulu. Org yg duduk di kg, mkn sayur tanam sendiri, pucuk ubi la, nenas la, ubi kayu la...semua tanam sendiri. 



Adakah makanan anda selamat?
Makanan yg kita makan tidak sebaik yg kita lihat. Makanan kini terlalu byk pembunuh senyap seperti racun serangga larut air dan larut lemak dlm buah-buahan dan sayur-sayuran; antibiotik dan bakteria dlm daging,ayam,itik dan makanan laut.


2. Eat Clean Foods
The President's Cancer Panel recommends buying meat free of antibiotics and added hormones, which are suspected of causing endocrine problems, including cancer. The report also advises that you purchase produce grown without pesticides or wash conventionally grown food thoroughly to remove residues. (The foods with the most pesticides: celery, peaches, strawberries, apples, and blueberries.) "At least 40 known carcinogens are found in pesticides and we should absolutely try to reduce exposure," Sellers says.



Jadi apa yg boleh kita buat? Tak makan? oh no no no..mana boleh tak makan. Perut nak kena isi jugak. Jalan yg lebih selamat adalah pakai filter air dan filter untuk makanan. Badan manusia juga ada filternya. Tp dah brapa lama bdn kita ni? Hati kita pun bole rosak sbb terlalu byk kimia yg perlu difilter. Kesian 'hati'.


biozone food purifier sedang menyingkirkan bahan2 pencemar dlm daging
ini baru 5 minit


sayur dan buah lebih segar dan hilang rasa pahit selepas di 'purifier'kan


Bertindak sekarang utk kesejahteraan anak2, ibubapa, diri sendiri dan org2 disekeliling kita.













Friday, January 28, 2011

Mesti Yg TeRbaik....

Masa blaja mesti nak score yg terbaik...(tp me ok2 ajer...ahaks)
Dulu masa keje, mesti nak kerja yg terbaik...sbb gaji la kan...
Kalau beli komputer, mesti nak HP ker, dell ker...IBM ker...mana ada yg nk cap ayam kan huhuhu
kalau diberi pilihan antara bus dan lrt, me pilih lrt...terbaik :)

si A: Linda, muka ko dah ok kan...?
me: oyeke....(sbb dulu kulit saya kusam dan jerawat dan gelap, pori2 besar...)
si A: now i pakai yg TERBAIK tau....
me: nnt aku dtg umah ko citer ....siap buat demo...
si A: ok, meh la....i like...


its me :)

me as @ 27/1/11 :)

Company ada buat training about penampilan diri...very good training. Ladies out there tak boleh kata tak nak jaga penampilan diri or biarlah dimamah usia tua. Jangannnnnnnnnnn!! Lelaki akan nmpk muda 10 tahun dari pompuan tau! Paling tidak pun, kulit muka nk kena jaga. Biarlah umur dah 45 tahun pun, tp org tgk mcm 35 tahun. Proses penuaan bermula seawal 25 tahun yerrr....uwaaaaaaaa.......
Mesti mau jaga dari sekarang wooooo.....:)

Sunday, January 23, 2011

ILMU yg berguna...

Last week, me and 9 kwn2 lain attend clas psl blog @ Puchong Biz Park. Thanx to Mr Elyas Othman (www.elyasothman.com) and his partner Mr Razak for the clas. Itulah org kata, ilmu tu penting. Mcm mana terer pun kita, must learn from expert jgk. 
Clas start from 9am-6pm. Tp yg paling best adalah food. Sian kat diorg, penat2 mengajar, food yg dpt pujian lol. Dari 5 bintang, kasik 4 bintang to them. Pegi la tuntut ilmu kwn2.


Dari Anas r.a: Rasullullah s.a.w bersabda:
Tuntutlah ilmu walaupun ke negeri China, kerana menuntut ilmu itu wajib ke atas setiap org islam. Dan sesungguhnya malaikat itu menghamparkan sayapnya bagi penuntut ilmu kerana redha dengan apa yg mereka tuntut. - hadis riwayat al Bara


feveret kitaorg semua - bergambar :)

Thursday, January 20, 2011

Dr HM Tuah Iskandar...

Setiap kita memiliki kudrat utk berusaha dan berjaya.
Apa yg ditanam, itulah yg akan dituai.
Jika menanam padi dan padi itu dijaga dengan sebaik-baiknya, tentu bkn lalang yg tumbuh.
Berdoa sahaja tanpa menanam benih ,itu sia2.
TUHAN tidak campak sebutir padi di muncung burung tp burung terpaksa terbang mencari padi yg merupakan rezekinya.

Beruntunglah org yang faham makna berjaya dan makna gagal.
Apabila dia mengetahuinya, dia boleh memilih salah satu.
Untuk berjaya, dia yg tentukan, untuk gagal dia juga yg menentukannya


love
lindaariff

Monday, January 17, 2011

Mahu Cantik??

Salam Ladies!!
Kalau bab cantik, perempuan mmg sgt suka. Cantik di luar dan dalam.
Worth buy untuk pakai corset bagi perempuan wpun yg kurus, gempal, cutting badan yg straight, single or married. Setiap wanita sekarang mmg patut ada 1.

Criteria corset PB:
-tahan lama
-service percuma
-kain sebatian air (bila peluh, tak rasa melekit)
-menaja rancangan gadis melayu

Just PM me if u are interested to try one. Jimat RM600

us - wearing Premium Beautiful corset

Friday, January 14, 2011

Mahu Buat Personal Loan?

Helo peeps! Just would like to share good news for those yg nak buat loans. Personal loan especially.
Kelebihan pada goverment servant ( kerajaan) or badan berkanun, COSHARE berikan ini pada anda:

Max Loan 200K
Interest 4.99%
PAYOUT 100% - wow

Tujuan: Nak besarkan umah ke, dapur ke, nak kasi mak ayah ke, nak beli kete ke, nak meniaga ke, nak melancong ke, nak setel hutang ke. Org nak bagi pinjam, amik je ler...

Wednesday, January 12, 2011

New Born - Adrian Edruce

I went to Prince Court Hosp yesterday lawat my gud friend bersalin.
Congratulation to my dear Ayu for her new born. Ian so adorable and so kind. Be a good boy!

Adrian Edruce
 
Teringat pulak, mummy Ayu dah pesan nak mkn maharani pasni. Go mummy! :)

Monday, January 10, 2011

HOT...

Panas yg pertama:
Sana sini org sibuk dgn AJL25. Especially bab juara. Panas Panas. Itulah rezeki namanya. Adat bertanding, pasti ada juara.

Panas yang kedua:
Selepas sembang dgn jiran sblh umah, dia kata mmg ramai yg berebut nk dapatkan brg ini selepas munculnya dikaca tv.
Apa dia?

 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
pandangan sisi

pandangan hadapan

Ye betul, selepas rancangan Gadis Melayu, ramai yg cari untuk pakai korset ini.
Me myself in Premium Beautiful corset. Penyelesaian kepada wanita yg sentiasa mahukan tubuh yg cantik, menawan dan yang paling penting keyakinan. 3 in 1.

Cantik+Sihat+Yakin = PREMIUM BEAUTIFUL KORSET

Kenapa perlu pakai:
1.Walaupun kita pakai baju color merah, hijau, jingga, putih dll..tetap nampak cantik
2. Sihat bermaksud buang toxic melalui peluh,air besar dan air kecil
3.Tidak mengapa jika berbadan gempal/beisi tetapi pakai korset ini, keyakinan naik jadi 100%
dan byk lagi kelebihannya...

Jangan malu kalau mahu cantik
Jangan malu kalau mahu sihat
Jangan malu untuk bertanya jika mahu 1 

Friday, January 7, 2011

My Niece Wedding

Heeelllooooo peeps....so long no wriring, no notes no no no....:)
Kenduri was held @ Melaka. Congratulations to my niece adik nizah and hubby. Hepi for both of u!!
Will update the pic later ya.

me @ my niece wed
The picture above was taken on the nikah ceremony. Ramai yg tegur tau. Bkn sbb lawa (tgn diatas bahu, mata putih di atas...u know he3), tp sbb i pakai korset premium beautiful. Lebih confident tau. People kat luar sana yg tak penah cuba, should have 1.

0143315123
Related Posts with Thumbnails