Thursday, September 30, 2010

Guess what???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Its My BirThdAy........
My pray to Allah semuga ditambahkan rezeki yg diberkati, dirahmati, disayangi, sentiasa bersama orang² yang positif, sihat untuk menjalankan ibadah, kerja lebih kuat, dan berjaya didunia & diakhirat. Amin.

whoopie pie - yummy - thanks to KS

Tq so much to yana for the present
Luv both of you very much
Sempat g minum² coffee kat bangi kopitiam

Present for myself..............



Yang mana satu idaman kalbu...

bmw 5 series
honda accord

toyota camry

Mana satu nak pilih ni? Sudah penin². Tolong vote kan plsss...
Si putih camry or honda or si biru 5 series?

Wednesday, September 29, 2010

Its all about time..

Demi masa,
Sesungguhnya manusia dalam kerugian,
Kecuali orang-orang yang percaya, 
dan membuat kerja-kerja kebaikan,
dan saling berwasiat pada yang benar, 
dan saling berwasiat untuk bersabar.  (103:1-3)
 


Inilah yang Allah SWT tekankan dalam surah al-‘Asr yang diketengahkan khusus untuk menyedarkan umat Islam menghayati betapa pentingnya masa. Inilah antara soalan terpenting yang diberikan perhatian oleh semua masyarakat yang bertamadun di dunia, tanpa mengira bangsa dan di mana jua mereka berada. Kerana masa merupakan kehidupan, masa merupakan penentu keadaan kita di akhirat kelak. Realiti inilah yang perlu disedari oleh umat bahawa budaya memanfaatkan masa semakin jauh dari kehidupan seharian umat Islam.

Allah menjadikan masa selama 24 jam sehari sememangnya cukup untuk setiap hamba-Nya meneruskan kehidupan mereka. Adakalanya kita merasakan tidak cukup masa bukan kerana salah masa atau pun Allah tidak memperuntukkan masa yang cukup untuk kita, namun apa yang perlu kita sedari ialah pengurusan kita untuk mendahulukan yang lebih penting daripada perkara yang penting. Meninggalkan perkara yang tidak memberikan manfaat dan menggantikannya dengan perkara yang berfaedah.

Tuesday, September 28, 2010

The winner: Diversity: Dance Group - Britain's Got Talent 2009

suka..suka..suka..guna 100 peratus energy and soul...

Monday, September 27, 2010

Situ Sana Sini Open House daa...

Errmmm...i terpikir plak kan, start bila la org sgt banyak buat open hse. rasa² masa zaman i kecik² dulu, takde pun. Rasanya², era zaman mana yek? But anyway open hse dah sinonim ngan masyarakat melayu islam kita. Kalau kat kl ni, masyaAllah, jem teruk kalau time open hse. Lebih hebat dari hari raya gitu.



Tapi tetap ramai yang pegi open hse jgk sebab mudah kan tuan rumah nak layan...sekali dtg jer...layan sekali 'harung' jer...
Latest open hse raya yg kitaorg gi, mmg marvelous gak makanan nyer. ayam dia mmg superb. thx to J.Y caterer (promo FREE..) sbb pandai masak hehehe.


licin u alls...sedap nyum nyum


 ayam yg sedap itu...


beg ihsan dari mimi...tq darl :)


see the coach bag...luv it so much...
the opn raya was so happening because of all of you

Thursday, September 23, 2010

Coffee Time




Time kecik² dulu, mane la reti nak gi makan kat luar kan...yg terer ratah milo+ susu. mmg suke tahap gaban. (patut la mak aku kata milo cepat abis...hehehe). Pastu kan bila besar skit, pandai minum teh tarik mamak. Actually, till now sebenarnyer, suka hangout ngn kwn2 gi minum.





Haritu ( ntah ari apa, tak ingat dah huhuhu..) masa g minum2 ngan kwn, aku minum latte. dulu teh tarik skang latte. Wah...changes. Order caramel latte and blueberry cheesecake. Ala² minum petang gitu...but enjoy!!




Iftar 2010 - Ampang Steambot


 The food was okey..sedap jgk..tp yang penting adik² anak yatim dari taman melawati ni enjoy..
Kalau ada rezeki, tiap² tahun nak buat camni. InsyaAllah...

pandai tak masak? huhuhu





Wednesday, September 22, 2010

Iftar 2010 - Blue wave, Shah Alam

my fav
1st menu..sedap laksa ni
ceria kwn² bab mkn²
capture nasik kwn sebelah huhuhu

Tuesday, September 21, 2010

Aloha...

Cuba try² click sana sini...tgk sana sini...almaklumlah...tak terer guna jalur lebar ni..
Ish kang rasa tak updated plak huhuhu...better learn than nothing kan (omputih gitu...)
Related Posts with Thumbnails