Monday, November 29, 2010

Sedap ker??

Kadang2 kan, boring jugak malan kat luar. Bkn tak sedap tp tak tahu nak makan apa dah...
Akhirnya saya mengeluarkan cili, bawang dan sotong yg telah disimpan lebih dari seminggu tapi masih segar gitu. Sotong ni kalau simpan lama2, mmg kurang enak, ada bau gitu. Setelah menngunakan produk yg disyorkan oleh 'kawan baik' saya, tak perlu takut dah bahan basah tu tak elok. Sekali lagi penjimatan yg tak terkira. Baik utk kesihatan dan jimat jimat jimat... (ikut stail johan raja lawak). Hasilnyaaa.....


sambal sotong

Kalau mau cube ini masakan, ctc lah saya. Hidup biar sedap....

Sunday, November 28, 2010

The Perfect Business



Pls includes all of these criteria when u wish to join a network marketing company;

1. The company (achievements and years in the industry)
2. The Leaders
3. The products
4. The marketing plan
5. The Successful People

Ask the correct people, u will get the correct answer!!

Donald Trump - Think Big



Never give up guys....

Saturday, November 27, 2010

Today activities....

Salam to all. I pray to Allah for all his bleesing to me, my family, my biz partners and to all readers.
Apakah aktiviti me for today? Errmm...wake up in the morning ( tak la early morning sgt pun), trus tgk dlm peti ais, apa mau masak? Nampak kubis, goreng jer la. bawang putih, bwg merah,garam n kunyit skit kasi ada warna. Eh tapi kan sayur dalam peti ais i, tahan lebih dari 3 ari tau. Pastu bila i jumpa 1 produk ni, bole tahan sampai 1 minggu lebih. JiMat JiMat!! Next entry saya bgtau yerr...Pastu ada ikan bawal buat la sambal. Nasik panas2, perrghhh....menyelerakan :)
Pastu trus g ampang point buy some tudung and anak tudung. Dipesan oleh my sister. She dah try before and she suka sgt. Cotton type best katanya.

my sister with her new style :)

anak tudung cotton- for my sis

Pastu g carefour beli barang dapur dan sewaktu dengannyer. Shoping bulanan yg wajib. Takdan nak ambik gambar sbb ramai org. Then malam plak g ke kelas. Tema warna hijau. Layannn....
Pastu kul 12am, layan kfc, bole? borak2 until 2am. Kalau sembang, masa tu tak hingat tp bkn sembang kosong k. Penuh dengan strategi dan ilmu gitu. Sempat la hadiahkan k.ida sehelai tudung sbg tanda terima kasih dia blanje kfc...eh tak la...saja jer bagi :) Takleh nk upload gamba sbb ada masalah skit. Will upload the pic later.

Its 4.30am, mau tido sudah.....

Thursday, November 25, 2010

Tips....

tips to success


Tiap2 bulan, saya akan share tips mengikut keadaan dan keperluan. Aktiviti terbaru ini untuk kawan2 yang membaca belog ini yaa..
Tips untuk memotivasikan diri ketika berasa sedih, kecewa atau beban kerja terlalu berat:

Tips 1:
Buat apa yang paling penting - jgn tangguhkan kerja. Tetapkan matlamat.

Tips 2:
Jadikan satu tabiat atau kebiasaan - contohnya kalau malas nak jumpa org, kena rajinkan diri ramah dengan orang. Lama2, kita akan terbiasa buat

Tips 3:
Memberi ganjaran pada diri - kalau kita dapat atasi cabaran dan capai matlamat, hadiahkan sesuatu pada diri. contohnya pegi spa ( bestnyyerrrr...)

Tips 4:  
Buat sahaja - kalau pada org yg buat biz @ kerja yg baik, teruskan usaha. buat aje. Buat jadual dan terus buat. Tapi kalau malas, jgn ler amalkan sikap ini. yg +ve saja key...

Tips 5:
Fokus dengan matlamat - tetapkan matlamat kita, sentiasa matlamat di depan. contohnya, nak pegi melancong. Bila nak pegi, tempat nak pegi dan duit yg nak dibawa. Paling penting, jangka masa yg pendek pun ada, jangka panjang pun kena buat jugak.

Tips 6:
Dapatkan sokongan - penting untuk dapatkan sokongan untuk bantu capai impian. Tp awas jgn 'pijak' org lain utk capai impian anda. Itu tak baik. Sokongan yg baik adalah melalui rakan, family dll

Setakat itu sahaja tips kita. Dalam mencapai matlamat, jgn sakiti hati orang lain. Tapi lebih teruk lagi kalau kita tak sedar akan kesilapan itu dan tidak mintak maap (pesanan utk diri sendiri).
 
Sentiasa senyum dan iklas dalam melakukan apa sahaja.


-love-

Thursday, November 18, 2010

Eidul Mubarak

Salam Aidiladha Buat Semua
......Selamat bercuti.....


Tulus Ikhlas

-Linda-

Monday, November 15, 2010

Bila Mahu Hati Senang.....

Salam to all. Semenjak dua menjak tiga menjak ni ( ala2 nabil lawak ...)....agak tidak punya idea. So, penulisan agak tergendala gitu. By the way, semua org tgh bz nak sambut hari raya haji. Ada yg mahu pulang ke kg halaman, pls drive safely. Baca doa naik kenderaan tau!!



Oh ya, actually bila mahu hati senang, mesti mau senangkan hati, rite?? Atau kita pun biasa dengar lagu, kalau rasa gembira tepuk tangan. Tp kalau rasa tak gembira, apa kita buat?? Jom kita p mkn hahaha...
Besides that, reading book is good. Ada pepatah kata, buku adalah teman yg paling setia. My most fav book ever is 'Jgn Bersedih'. If you dont have one, pls get 1 now. Bole dibaca berkali2 dan tanpa rasa jemu. 
I went to Ikea last sunday. Shopping...no no no!! I pegi sini.....

at the curve
 
mushrom soup n garlic bread
 
chicken terriyaki - superb
 
 
sedap + lapar = abis licin
 
 

Itu acara makan2 kat sana. Chicken teriyaki tu mmg sgt sedap. I like. The place pun sangat tenang. Sesuai dgn nama nya. On the way nak pegi The Curve, bridge antara Ikano n the curve, ada jual tart. Sempat membeli utk try tp rasanya ok. Paling sedap adalah Blurberry and Oreo
oreo n blueberry paling best

Acara ke seterusnya selepas makan adalah.......zzzZZZzzzzzz.....penat. xoxo

Monday, November 8, 2010

TerapI MindA

Peluang yg datang, jgn dipersiakan. Cewaahhh....contohnya seperti ini....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
CONCERT DUAL SUPERMAN FAIZAL TAHIR 
& LOVELY ADIBAH NOOR
4 DISEMBER 2010

Adibah Noor

Faizal Tahir


Terapi minda, Terapi mata, Terapi telinga. Musti la nak tgk artis terkenal...takkan nak tgk artis yg tak berapa nak kenal kan kan kan? Come join me, mesti like punya lah.....mahai tau suara depa berdua. 5 star punya artis. Asal pernah dpt award, mmg mahal la harga mereka kan....
Tp kalau beli dgn saya, RM33 sahaja!! Mana nak dapat kan...
No worries, im genuine reseller....col /sms me @ 0143315123

Thursday, November 4, 2010

I Have A Dream...

" wei...hang suka berangan laaa...." - kwn2 kita suka ckp camni kan. Even kita pun kekadang tercakap mcm tu jugak. Syok kan kalau berangan?? Tambah kalau berangan nak kawin, nak bercinta ngan Tom cruise, kot kalau payah Tom cruise nak ulang alik Msia n Hollywood, kira dapat cam Hans Isaac pun ok laaa... Ker kalau berangan nak byk duit, kereta besar, rumah besar....best best...


Everyone have dreams. Keep dreaming and just make sure it will come true. InsyaAllah....

Firman Allah "Allah tidak suka kepada pemuda yg malas"



psssttt.....col me if you have same dream like me!! :))

Monday, November 1, 2010

Kenape ia perlu?

Salam to all.
I went to jalan TAR last saturday. Main point nak mkn capati. Lame tak pekena. Alhamdulillah, dpt jgk mkn.
capati, ayam n teh tarik

masuk paper tuh.


Patutnya, itu shj aktiviti nya kat jln tar. Tetiba cuaca yg sgt cantik telah menarikku ke kedai2 di jln TAR. TTIIIIDDDAAAAKKKKK. 3 tudung, dan 2 jenis pin comel telah dibeli huhuhu. Moral of the story, jgn pegi jln tar. Masa tgh jln tu, terumpa makcik jual kerepek tepi kedai. Baru teringat, kerepek dia mmg sedap. Beli 2, utk buat kunyah2. Pastu i fikir, Makcik yg usianya dah hampir 50 tahun pun masih berusaha mencari rezeki. Betapa luasnyer rezeki allah tabur kat dunia ni. Pada yg muda, gunalah peluang masa muda dgn sebaiknya. Siapa kata masa takde nilai? Masa adalah sangat sangat sangat bernilai sehingga takde tukar gantinya. Bole ke kita beli masa sekalipun harganya rm10k? 100K? Jawapan....TAK BOLEH.

On Sunday pulak, i went to Port Klang, lawat sedara n at the same time mkn nasi kandar. Mmg superb mkn nyer tp lupe nk ambik gamba. Mkn bole tp jgn selalu key (nasihat utk diri sendiri...huhu)
Jadi, jagalah kesihatan. but alhamdullah, i mmg pakai korset all the time. MENCEGAH lebih baik dari merawat. Apa2 pun, kuaSa di tangan Allah. Masa g ke klang tu, sedara saya tu tiba2 terkena kencing manis. so dah start bengkak n nanah pada kaki. Umur dlm 50 tahun. Dia tak g check pun tp bile tgk keadaan, mmg kencing manis. Jadi, saya pun suruh dia try garam buluh. Rasa syukur sgt sbb saya dapat bantu org yg sakit. Kalau tak, tgk jer laaa......

So kwn2, bila usia makin meingkat, metabolisme mkn turun, mkn kena jaga tp saya sangat syorkan pakaian PREMIUM BEAUTIFUL yg confirm memberikan kesihatan luaran dan dalaman. Pastu amalkan garam buluh untuk kalsium n magnesium dalam badan. Mari ramai2 pakai korset ini. Sekarang mmg ramai yg jual tp beli la dgn org yg iklas berniaga. Bkn hanya untung semata. Have one today. mmg berasak2 org dapatkan barang ni..

KL sentral - Raihan ( 6 bln pakai) - 0193992384
Shah alam - Yana ( 2 tahun pakai) - 0125507767
Putrajaya dan Cheras - Yanti ( 1 bln pakai) - 0124544941
Menara MAA - Noni ( 1 tahun pakai) - 0192005910
Sapura - Juju (2 bulan pakai)
Kepong - Mila (6 bln pakai)- 0192981904



Mahu cantik dan sihat seperti saya? Amalkan pemakaian Premium Beautiful dan maharani untuk kesihatan dan kecergasan. - Yanti, seorang Ibu, Isteri, Bekerjaya


CONFIRM BERBALOI....SIHAT,CANTIK ANGGUN
Related Posts with Thumbnails