Sunday, October 3, 2010

Soopa Doopa ( Suka Suka)

Ramai kwn yang tanya saya " linda, ko asyik merayap sana sini, byk duit?"
Sinonim melancong = byk duit kan, i like hehehe. Kalau kat facebook ada yg 'like' tu, cnfrm i dah letak kat sini.
Let me stori, mcm mana bole start melancong ni. Minat tu mmg la ada, yerla ada ker org tak suka g jln²?. Meleleh air liur bila tgk org pegi melancong. Tp i kasik lap la, kang buruk plak rupanya. Kecik² dulu, mana la tau ape. Tp kalau org g melancong tu, i pun ingat dia mmg kaya. Yer la, bkn semua dpt pegi oberseas melainkan blaja. Pastu bila keje, ish mmg teringin bebenor nak jalan². Most of ppl akan mula dgn trip dlm Msia. Kelantan, Johor, Kuching, Sabah...ermmm langkawi (paling ramai kot yg suka tmpt ni, shoping kat Idaman Suri). Alhamdulillah, Allah makbul, dapat g Medan. (indon pun indon lah...) Kira abis best la dpt g obersea yg pertama nih thn 2006. Kalau dh start, pyh nk stop. I dah niat, mesti nak pegi melancong setiap tahun ( dlm hati, abis la duit aku...). Tahun 2007, nx trip Bandung (indon lagik...)

Bandung

Bandung

Bandung

Lepas tu thn 2008, paling gempak sekali bila dapat pegi Korea. Yes u all, KOREA!! Fuh, time tu, dapat main salji lagi. Sapa sangka, dapat gak laa merasa nikmat salji. Until now, i still igt Korea. (tersenyum sorang²...)
Kalau dah ada impian, bole jadi kenyataan dgn izin Nya.

Korea..best wooo

Seoul City- view frm hotel

Next trip.......JEPUN 2009. Kat tokyo ni, sejuk skit² jer. Bole la nk layan t-shirt mcm kat Msia. Rasa mcm mimpi dpt gi Jepun. Seriously. Fuh, paling best skali, apa lagi....Disneyland la. Dulu tgk kartun kat tv jer..
Ingat tak castle nih? Sebijik la depan mata bila dpt pegi sana...

Disney castle- tq

Dekat Jepun, ada dua jenis disneyland. Disneyland and Disneysea. Dua² i pegi....
and of course ada jln² kat tempat lain juge. Org² jepun ni, sgt²lah disiplin. Hanya smoke di tempat yg disediakan shj. Toilet sgt bersih. Toilet pun dpt compliment jgk kuang3x.

tokyo city @ nite

disneyland

Disneysea



Mengantuk la pulak...esok continue trip tempat lain pulak....

2 comments:

zur'ann raihan said...

alamkkk..berasappp den tgk gmba2 trip nih.main saljiiiii lg tu..hehe.kena follow btl2 ni akak..hehe

linda said...

jom jom...ramai2...i like

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails